La Pasta Sano

Wie houdt er niet van Italiaanse pasta? Heerlijk met gepofte tomaatjes, basilicum pesto en parmezaanse kaas.

Toch moet het mogelijk zijn om dit voedzamer en gezonder te maken! Deze week daarom mee aan de slag gegaan. Het resultaat is een (plantaardige) pasta die ook nog eens gezond en  lekker is, vandaar dat we ‘m “La Pasta Sano” noemen ????.

Uitgangspunt van deze pasta zijn de courgettes en de Spirelli spiraalsnijder. Met deze spiraalsnijder kun je gemakkelijk slierten van 2 diktes maken van bijvoorbeeld wortel, komkommer en andere groenten. Deze keer dus sliertjes van courgettes.

Probeer zoveel mogelijk lange sliertjes te maken met de Spirelli voor een mooier resultaat op je bordje ?.

 

Benodigdheden:

• 3 courgettes

• halve rode ui, fijngesneden

• 100 gram cherrie tomaatjes

• Peper en zout

• Olijfolie

 

Werkwijze

• Was de courgettes en schaaf er dunne juliennesliertjes van met de spirali, bij voorkeur zo lang mogelijk

• Snipper een uitje en hak de knoflook fijn, fruit dit aan in wat olijfolie.

• Voeg de gewassen kerstomaatjes toe en bak ze kort mee.

• Voeg de courgette pasta toe en verhit deze kort.

 

Tip:

• Lekker met basilicumpesto en Parmezaanse kaas

• Met tomatensaus, gepofte tomaatjes en citroenzest

• Met Met zachte geitenkaas en muntpesto

• Met een stukje gegrilde zalm en een tuinkruidendressing

 
Deel dit:
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *