Aubergine stoofpotje

De herfst is begonnen. Daarom tippen we een heerlijk recept voor dit seizoen: een aubergine stoofpotje.

Je hebt nodig:

olijfolie
2 grote aubergines
5 grote rijpe tomaten
1 tl gedroogd e oregano
100 gr groene olijven ( of minder, in olijven zit veel zout)
vers gemalen zwarte peper
2 teentjes knoflook
1 kleine rode ui
30 gr verse platte peterselie
2 a 3 el kruidenazijn
1 el kappertjes ( of minder, in kappertjes zit veel zout)
30 gr amandelen

Bereiding:
Snijd de aubergines en tomaten in grote stukken. Snijd de knoflook fijn en snipper de ui. Hak de amandelen in stukjes en snijd de peterselie fijn. Verhit in een grote pan een ruime hoeveelheid olijfolie. Voeg de aubergines en oregano toe. Roer de aubergines door de olie. Laat dit 5 minuten op hoog vuur aan staan en roer af en toe om. Als de aubergineblokjes goudkleurig zijn, voeg dan de knoflook, ui en peterselie toe. Bak deze 3 minuten mee. Doe vervolgens de olijven, kappertjes en azijn in de pan. Als de azijn verdampt is, kunnen de tomaten worden toegevoegd. Laat het gerecht 15 minuten sudderen. Voeg naar smaak gemalen peper toe. Meng op het laatst de stukjes amandelen door het gerecht.

Lekker met couscous!

Deel dit:
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *