Zoete puntpaprika met pittige krabsalade

Zoete puntpaprika met pittige krabsalade op yoghurtbasis

Zoete puntpaprika met pittige krabsalade op yoghurtbasis, superlekker en gezond voor bij de lunch!

Surimi staat bekend als krabsticks, maar eigenlijk is het geen krabvlees. Oorspronkelijk is het een Japans product en het wordt dan ook in Japan gemaakt. Het is witvis die vermalen wordt en waar smaakmakers aan toegevoegd worden. Het is niet vet en er worden geen chemische stoffen in gebruikt. Wel zit er een bepaald percentage krabvlees en garnalen extracten in, die het die speciale smaak geven.

De zoete puntpaprika is het gehele jaar verkrijgbaar in Nederland. Het is een knapperige groente, die zowel rauw, gebakken als gekookt in veel recepten voorkomt. Daarom is de zoete puntpaprika met pittige krabsalade bij uitstek de gezonde snack voor verjaardagen of zoals hier  te gebruiken voor bij de lunch. Er zit ontzettend veel vitamine C in en in de rode zit tweemaal zoveel vitamines in dan in de groene. En bijkomend voordeel: er zitten veel minder zaadlijsten in dan in de gewone paprika! Dus gelijk klaar.

Vanwege de vorm is het ook leuk om de zoete puntpaprika te vullen met deze krabsalade, het ziet er gelijk feestelijk uit! Wat ook lekker is, maar dan in de zomer, is om de puntpaprika op de barbecue te roosteren.

Ingrediënten:

  • 200 gram surimi krabsticks
  • 100 ml. Griekse yoghurt
  • 1 zoete puntpaprika
  • ½ klein rood pepertje
  • zout

Bereidingswijze:

  • haal de surimi krabsticks uit de papiertjes, snij ze door midden en doe ze in de blender
  • Griekse yoghurt erbij doen
  • zout naar smaak toevoegen
  • de puntpaprika door midden snijden en de pitjes eruit halen (deze gaan we dadelijk vullen) en de andere puntpaprika ontpitten, in stukken snijden en in de blender doen
  • het geheel blenden tot er een massa ontstaat die wat dikker blijft en als salade uitziet
  • de krabsalade verdelen over de 2 halve puntpaprika’s en smullen maar!

Deze pittige krabsalade smaakt ook heerlijk op een vers stokbroodje of op een cracker.

 
Deel dit:
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *