6 heerlijke mayonaise variaties

Eerder hebben we al geschreven om zelf je mayonaise te maken i.p.v. een kant en klaar product. Niets smaakt lekkerder dan vers in de eigen keuken. Voor het recept van mayonaise, zie onze andere blog over “zelf mayonaise maken”. Dit keer willen we het hebben over heerlijke mayonaise variaties.

Kerry mayonaise

Kerrie is een heerlijke smaakmaker die veel in de Indiase keuken wordt gebruikt. Naast dat het heerlijk is door verschillende curry’s, stoofjes en roti’s, is deze specerij het perfecte ingrediënt om mayonaise op smaak te brengen. Gebruik hiervoor het basis recept voor mayonaise, plus een halve eetlepel kerriepoeder.

Verwarm de helft van de olie met de kerrie en laat vervolgens afkoelen. Het verwarmen haalt de smaak in de kerrie nog meer naar boven. Maak vervolgens de mayonaise volgens het recept, met één deel – afgekoelde – kerrie-olie en één deel gewone olie.

Tip: Kerriemayonaise is heerlijk als dipje bij rauwe groenten – wortel, bleekselderij, radijs -, maar ook verrukkelijk in combinatie met mosseltjes, op een goed belegd broodje of bij een ouderwets gevuld eitje.

Knoflookmayonaise

Knoflookmayonaise is voor velen een favoriet en blijft iedere keer weer een hit. Het enige wat je hiervoor hoeft te doen is wat knoflook fijn te persen en deze aan de mayonaise toe te voegen. Voeg eventueel wat fijngehakte peterselie toe en roer goed.

Pesto mayonaise

Meng je zelf bereide pesto eens met mayonaise. Het resultaat is een heerlijk romige pestosaus, erg lekker op een broodje met bijvoorbeeld kip, rosbief of zalm, maar kan ook worden gebruikt als dip, of als basis voor saladedressings.

Groene mayonaise

Meng met de mayonaise 50 gr spinazie, kervel, en cresson (waterkers) toe voor een heerlijke voedzame saus.

Whiskey coctailsaus

Neem als basis vijf eetlepels verse mayonaise en meng deze met een halve eetlepel whiskey, een halve theelepel ketchup en een halve theelepel cayennepeper. Meng goed en proef! Proef tussendoor voor een heerlijke smaak.

Tip: lekker op een stokbroodjes met rauwe groenten of op een hamburger!

Nicoisesaus

Meng met de mayonaise een theelepel rode spaanse peper en eetlepel tomatenpuree.

Chantillysaus

Meng met de mayonaise een eetlepel geklopte room en een beetje citroensap en peper.

Deel dit:
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *