Rode paprika humus

Deze rode paprika humus is een heerlijke makkelijk te bereiden spread voor op een cracker of op een broodje. Humus is van origine een puree op basis van kikkererwten, die oorspronkelijk afkomstig is uit het gebied ten oosten van de Middellandse zee. Dit keer gebruikte ik echter tahin en rode paprika in plaats van kikkererwten. Daarnaast voegde ik een klein beetje komijn toe voor een lekker kruidige smaak.

In paprika zitten veel belangrijke voedingsstoffen, zoals vitamine A en C, waardoor de kans op hart- en vaatziekten en diabetes type 2 aanzienlijk wordt verminderd. Omdat je de paprika in dit recept rauw verwerkt, blijven deze voedingsstoffen zoveel mogelijk behouden.

Recept:

  • ½ kop sesamzaadjes, vermalen tot poeder
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 kopjes gesneden rode paprika in kleine stukjes gesneden en zonder pitten
  • 1/3 kopje tahin
  • ¼ kopje citroensap
  • ½ tl gemalen komijn
  • 1 tl Himalaya of Keltisch zout

Bereidingswijze:

Doe de sesamzaadjes, knoflook en zout in de blender of keukenmachine en verwerk het geheel tot kleine stukjes. Voeg de overige ingrediënten toe en mix het tot een glad mengsel.

Je kunt deze spread tot 2 dagen in de koelkast bewaren.

Deel dit:
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *