Pittige linzensoep met gember en yoghurt

Pittige linzensoep met gember en yoghurt

Pittige linzensoep met gember en yoghurt is eigenlijk altijd lekker. Of het nou zomer, herfst of winter is, het is echt een soort comfort soep.
Ik heb dit keer linzen uit blik gekozen, omdat het fijn is in de vakantietijd snel een lekker smakelijk soepje te produceren. De kinderen hebben vakantie en je wilt niet teveel tijd in de keuken doorbrengen, vandaar dit gemak!

We hebben het al eerder besproken. Linzen zijn peulvruchten en in tegenstellint tot wat veel mensen denken zijn peulvruchten geen groenten, maar zijn linzen zetmeel houdend, net zoals aardappelen, rijst, pasta en brood. Omdat zetmeel bestaat uit complexe koolhydraten, geeft dit je langdurig energie en passen ze met deze eigenschap prima in een gezond dieet. Je zult je na deze soep lekker voldaan voelen en kunt het er goed uren op volhouden.

Gember heb ik uit een tube genomen. Het is erg geconcentreerd, makkelijk in gebruik en erg lekker. Het geeft een pittige bite aan de soep, vandaar de titel pittige linzensoep met gember en yoghurt. De yoghurt geeft met name in de zomer een fris tintje aan de linzensoep en is heerlijk op een warme zomerdag. Tevens maakt dit de soep extra gezond doordat yoghurt veel calcium bevat.

Pittige linzensoep met gember en yoghurt

Ingrediënten:

  • 300 gram linzen uit blik
  • tube gember
  • verse Basilicum
  • tuinkruiden bouillonblokje
  • 1 liter kokend water
  • knoflookpoeder of 1 teentje verse knoflook
  • peper
  • zout

 

Bereidingswijze:

  • de linzen goed afspoelen en in de blender doen
  • gember naar smaak toevoegen
  • 1 liter water aan de kook brengen
  • tuinkruiden bouillon-blokje erdoor roeren
  • bouillon bij de linzen in de blender toevoegen
  • knoflook toevoegen
  • zout en peper naar smaak in de blender doen
  • blender paar minuten op de hoogste stand
  • mocht de soep te dik zijn dan nog wat gekook water erbij doen
  • eventueel nog opwarmen in een pannetje

In een mooie soepkom serveren met een blaadje Basilicum erin

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *