Spicy pompoensoep
Het is pompoenentijd. Overal zijn ze op dit moment verkrijgbaar en dus wordt het tijd voor een “extra spicy” pompoenensoep. Een heerlijk oranje wintersoep van wortel en pompoen met een pittige bite.
Ingrediënten
- 1 rode peper (en extra voor garnering)
- Stukje gember
- 800 gr pompoen in blokjes
- 1 ui
- 1 knoflook
- 250 ml kokosmelk
- 200 in wortel in stukken
- 1250 ml bouillon
- Snuf kurkuma
- Verse peterselie (voor de garnering)
- Olie om te bakken
Bereiding
Snipper de ui, knoflook, gember en 1 rode peper fijn (voor een iets minder pittige variant houd je een halve rode peper aan). Fruit deze aan in een pan met een beetje olie en roer de kurkuma er door. Voeg de pompoen en wortel toe en bak deze een paar minuten mee. Voeg dan de bouillon toe en kook 15 minuutjes tot de groente zacht is. Pureer de soep met de staafmix fijn en roer de kokosmelk er door. Proef of de soep goed op smaak is en voeg eventueel een snufje peper en zout toe. Serveer de soep met wat verse peterselie en eventueel wat ringetjes rode peper.
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!