Energiek en vitaal aan je zomer beginnen?

Een van de deelnemers van de workshop, Marlies Lentjes was zo vriendelijk om een verslag en foto’s te maken van de workshop Healthy Body & Mind. Marlies volgt momenteel diverse opleidingen op het gebied van gezonde voeding en deelt deze ervaringen op haar blog www.lekker-gezond.com (note red).

Verslag van Marlies Lentjes:

Energiek en vitaal aan je zomer beginnen? Dat stond er in de aankondiging van de workshop Health Body & Mind. Nou dat lijkt me uitstekend, dus heb ik me aangemeld voor de workshop. Zondag 22 juni was ik om 11:00 uur bij Ivo’s Kitchen, samen met 10 andere workshoppers voor de drie uur durende workshop in Amsterdam West.

ivo's kitchen

Ivo’s Kitchen

Ivo’s Kitchen is per oktober 2013 geopend op de Witte de Withplein in Amsterdam-West (Baarsjes).  Ivo’s concept is een open keuken en een open Chef met traditionele mediterrane gerechten met Balkan-invloeden. Er wordt gewerkt met biologische verse producten van het seizoen. 85% van de producten zijn huisgemaakt en volgens eigen recept. Ze werken met lokale leveranciers, waaronder diverse buren. De dranken zijn van biologische oorsprong en voor mensen met coeliakie zijn er mogelijkheden op de menukaart. De chocoladetaart, het Mongozo bier en alle broodjes, een aantalhoofdgerechten en Ivo’s kleintjes zijn glutenvrij te verkrijgen.

ivo's kitchen

Workshop Health, Body & Mind

Na ontvangst door Svetlana, de gastvrouw en mede eigenaar van Ivo’s Kitchen, stelden Paul ter Schure (Freshmix) en Oldoez Moradi (Spiritueel trainer/ Meditatie coach) zich voor.

Health

Paul had de aftrap waar hij ons vertelde over gezonde voeding. Tips over welke boeken goede informatie bevatten, leuke apps om te downloaden en uiteraard zijn eigen opgedane kennis van de afgelopen jaren. Paul is altijd bezig met gezondheid. Hij sport veel, waaronder bikram yoga en wielrennen. Paul maakt daarnaast zelf producten met behulp van een droogoven, zoals noten/zadenbollen en mangochips. Dit ga ik zeker zelf ook proberen en aan jullie laten zien op dit blog. Het proefde echt verrukkelijk en na 1 bolletje zat ik best wel vol.

Mind

Oldoez liet ons een stukje proeven van haar 4 uur durende workshop “De Kracht van Gedachten” en nam ons mee in een korte meditatie, die ons allemaal heel kalm en relaxed maakte. Oldoez doet aan Bikram Yoga op hoog niveau. Stoer! Fysiek voelt ze zich heel sterk tijdens de yoga, maar miste heling na ziekte op een dieper niveau. Ze biedt nu anderen de mogelijkheid om dit zelf te gaan ondervinden. Ben je benieuwd geworden en wil je wel eens meedoen aan zo’n workshop? Neem dan even contact met mij op.

Body

Chefkok Ivo zorgde voor onze body met een verrukkelijke lunch, bestaande uit diverse tapasgerechten waaronder humus en andere salades. Een vers gemaakte venkelsoep stond voor ons klaar. Heerlijk! Hij had pannenkoekjes van quinnoa voor ons gemaakt. Normaal gesproken zal je die niet in een restaurant vinden, omdat de biologische quinnoa onbetaalbaar is geworden. Voor ons maakte hij een uitzondering, om te laten zien dat je ook thuis makkelijk gezond en lekker kunt eten.

ivo's kitchen

Smoothies maken

Na de lunch nam Paul ons mee naar de blenders om zelf groene smoothies te gaan maken. Op de tafels lagen recepten verdeeld en konden we zelf aan de slag. Erg blij mee, want ik maak zelf ook geregeld smoothies, maar vind het vaak lastig om ze lekker te maken, zonder suiker of andere zoetstoffen toe te voegen. Paul heeft tips gegeven, waarmee je groene smoothies echt veel lekkerder worden. Een impressie:

ivo's kitchen

ivo's kitchen

ivo's kitchen

Ik heb er zin in om thuis weer aan de slag te gaan in mijn keuken om nieuwe smoothie recepten uit te proberen. Benieuwd geworden en wil je ook eens zo’n workshop doen? Houdt dan de website vanIvo’s Kitchen in de gaten voor meer informatie. De workshop kost € 29,90.

ivo's kitchen

Ivo's kitchen

 
Deel dit:
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *