Suiker tijdens zwangerschap vergroot kans op allergie

Het is alom bekend dat veel vrouwen meer zin hebben om te snoepen tijdens de zwangerschap. Toch is het goed om hier een beetje mee uit te kijken. Vrouwen die gedurende hun zwangerschap veel suikerhoudende producten eten, hebben meer kans om een kind te krijgen dat luchtwegproblemen heeft, zoals astma en stofallergie. Dat blijkt uit onderzoek van de Queen Mary Universiteit in Londen.

De universiteit deed onderzoek onder bijna negenduizend moeders en kinderen. De groep, bestaande uit vrouwen die gedurende hun zwangerschap de meeste suiker aten, werd vergeleken met de groep die juist het minste suiker binnenkreeg. Hieruit bleek dat de vrouwen die in de bovenste 20% zaten qua suikerinname een 38% grotere kans hadden dat ze kinderen kregen met allergieën ten opzichte van de onderste 20%.  De kans op astma werd zelfs met 101 procent verhoogd.

Er zal nog meer onderzoek moeten plaatsvinden om de exacte oorzaak hiervan vast te stellen. Mogelijk kan het verband worden verklaard doordat een hoog niveau van fruitsuiker een aanhoudende postnatale allergische immuunrespons veroorzaakt, die kan leiden tot een allergische ontsteking in de ontwikkelende long.

De volledige onderzoeksresultaten lees je in European Respiratory Journal.

 

 
Deel dit:
3 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *