smoothie-amandelmelk-en-ananas

Smoothie met amandelmelk en ananas

Een smoothie met amandelmelk en ananas voor een goede en gezonde spijsvertering, vanwege de vele vezels die het bevat. Amandelmelk bevat, net als vele noten, veel mineralen zoals magnesium, seleen, zink, ijzer, fosfor en calcium. Een goed aanvulling dus voor je botjes, want amandelmelk is beter voor je bottenstelsel dan gewone melk. Deze melk wordt ook aangeraden aan mensen die osteoporose hebben.

Amandelmelk werd in de Middeleeuwen al veel gebruikt en gedronken en was het toen dus een populair consumptieproduct. Amandelmelk is een goede vervanger voor gewone melk, zeker wanneer je een koemelkallergie hebt kun je deze melk gebruiken. Alleen wanneer je niet tegen noten kunt, moet je het niet gebruiken. Ook moet je uitkijken dat je de goede amandelmelk koopt. Amandelmelk die je in de supermarkt koopt, zijn vaak versterkt met kunstmatige vitaminen. Voor je ontbijt is het ook lekker om havermout in je amandelmelk te doen in plaats van koemelk. Of maak er chocolademelk van met cacaopoeder. Nu gebruiken we in ieder geval ananas en gaan we genieten van deze lekkere smoothie met amandelmelk en ananas.

Ananas is gezond, lekker zoet en versterkt het immuunsysteem. Ananas werkt ook nog eens ontstekingsremmend, dus al met al een interessante vrucht. Ananas helpt ook goed wanneer je diarree hebt in het buitenland, de zogenaamde reizigersdiarree (bacterie E coli). Tevens kan ananas helpen bij het afvallen, omdat het zorgt voor een voldaan gevoel, een optimale spijsvertering en een stukje zoete ananas tussendoor voorkomt dat je naar iets zoets grijpt wat veel slechter voor je lijn is! Een groot voordeel dus…

Ingrediënten:

• 500 ml. amandelmelk (pak Alpro)
• verse ananas

Bereidingswijze:
• schil de ananas en snijd deze in niet al te grote stukken
• doe deze in de blender en zet deze eerst op crushstand. Dit omdat verse ananas vaak nogal hard is
• daarna 500 ml amandelmelk bijvoegen
• aantal minuten op vol vermogen blenden

Klaar is je smoothie met amandelmelk en ananas.

 

 
Deel dit:
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *