Smoothie met amandelmelk, spinazie en bosbessen

Smoothie met amandelmelk, spinazie en bosbessen

Smoothie met amandelmelk, spinazie en bosbessen

Deel twee van de amandelmelksmoothie: deze smoothie met amandelmelk, spinazie en bosbessen ziet er op zijn zachtst gezegd vreemd uit, maar hij is superlekker! En hij ziet er hip uit.

We hebben in deel 1 kunnen lezen waar amandelmelk allemaal goed voor is. Dus we weten nu dat het een goed aanvulling is voor de botten en dat deze melk dan ook wordt aangeraden aan mensen die osteoporose hebben.

Spinazie hebben we al eerder behandeld en we weten dat het hartstikke gezond is voor ons lichaam. Vroeger konden we spinazie niet meer opwarmen vanwege de nitrietvorming, maar tegenwoordig hoeven we ons daar ook geen zorgen meer over te maken. En spinazie is lekker in een hippe groene smoothie en kan prima als het ontbijt gedronken worden. Het geeft een hoop energie om de dag goed te beginnen.

De bosbessen in deze smoothie met amandelmelk, spinazie en bosbessen heb ik erin gedaan omdat ze een positief effect hebben op het afvallen. Bosbessen verminderen buikvet en hebben nog tal van andere positieve eigenschappen. De bosbes zit vol antioxidanten, vitamine C en E en kan een positieve uitwerking hebben op de darmen en kan geregeld bosbessen eten darmkanker voorkomen. Bosbessen kunnen ook helpen bij een stofwisselingsziekte. Kortom een heel belangrijk besje!

Ingrediënten:

  • 300 ml. amandelmelk (pak Alpro)
  • 250 gram bosbessen (diepvries))
  • 250 gram spinazie (ik heb diepvries gebruikt, maar je kunt natuurlijk ook verse spinazie gebruiken voor deze smoothie)

Bereidingswijze:

  • Laat de bevroren spinazie enigszins ontdooien en doe deze in de blender
  • Wanneer je gaat blenden, dan eerst op crushstand.zetten, omdat het nog een beetje bevroren is
  • daarna 300 ml amandelmelk bijvoegen
  • dan de bosbessen toevoegen
  • aantal minuten op vol vermogen blenden

Klaar is je smoothie met amandelmelk, spinazie en bosbessen.

 
Deel dit:
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *