Rauwe cacao superfood smoothie

Vandaag maken we een heerlijke romige smoothie op basis van rauwe cacao. Er wordt nog weleens gedacht dat rauwe cacao ongezond voor ons is, maar het is eigenlijk een van de gezondste voedselbronnen die tot onze beschikking staat. Wel is het essentieel om te begrijpen dat er een groot verschil is tussen rauwe cacao en de chocolade zoals wij die grotendeels als consument kennen.

Door bewerkingsprocessen verliest veel chocolade een groot deel van de oorspronkelijke helende krachten. Cacao wordt bijna altijd op hoge temperaturen verhit en vervolgens  aangelengd met grote hoeveelheden bindmiddelen, geraffineerde suikers en gepasteuriseerde melk, waardoor een groot deel van de voedingswaarde verloren is gegaan. Dit geldt niet voor de rauwe variant. Deze diverse mineralen, zoals magnesium, ijzer, zink en chroom, maar ook omega 6-vetzuren en diverse vitamines.

Tijd om te genieten van deze voordelen met een supergezonde cacao smoothie.

Ingrediënten:

  • 1 eetlepel Hennepzaadjes
  • 2 eetlepels Rauw Cacao poeder
  • 1 eetlepels Lucuma poeder (natuurlijke zoetstof)
  • 1 kop Amandelmelk of Kokosmelk
  • 1 theelepel Groene Stevia of Kokosbloesemsuiker
  • 1 Banaan in stukjes

Bereidingswijze:

Begin met het mixen van de amandelmelk/kokosmelk en de hennepzaadjes in de blender. Voeg vervolgens de stukjes banaan toe, het rauwe cacaopoeder, de lucuma en de theelepel groene stevia/kokosbloesemsuiker. De gewenste dikte kun je eventueel aanpassen aan jouw wens door meer of minder amandelmelk/kokosmelk toe te voegen.

 

 
Deel dit:
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *