Vervangers voor alcohol

Een wijntje of biertje op zijn tijd kan natuurlijk prima, maar drink je op een avond meerdere glazen, dan kan het goed zijn om op zoek te gaan naar gezonde vervangers. Alcohol vertraagt immers de afbraak van vet uit voeding. Daarnaast vermindert het de opname van belangrijke vitaminen en mineralen, wat veel impact kan hebben op je geestelijke en lichamelijke gezondheid. Heb je bijvoorbeeld veel last van stress, dan kan het soms ook lonen naar je alcoholgebruik te kijken, want ook anti-stress mineraal magnesium wordt er door afgebroken. Wij verzamelden een aantal feestelijke alcoholvervangers. Proost!

Warme Punch
Vermeng 5 dl. rode druivensap met 2 dl. rode bessensap en het sap van een halve citroen. Voeg een stukje citroenschil, een stukje pijpkaneel, suiker naar smaak en een handvol blauwe rozijnen toe. Laat de drank op een laag pitje heet worden. Verwijder kaneel en citroenschil en schenk de drank in hittebestendige glazen.

Pittig tomatensap
Voor deze variant heb je nodig: 4 tomaten, een halve rode paprika, een stengel bleekselderij, 1 appel en een klein stukje rode peper. Deze snijd je in stukken en doe je in de blender tot er een mooi sap ontstaan. Naar smaak kun je nog wat tabasco en/of peper toevoegen. Extra lekker na het sporten, want tomaten bevatten vitale stoffen die goed zijn voor het spierherstel.

Happy Drinks
Wil je van je alcoholvrije drankje echt  een feest maken? Probeer dan eens een cocktail van Happy Drinks, een initiatief van het Trimbos Instituut. Op hun site staan veel originele drankjes met een kick. Wat denk je bijvoorbeeld van de Flower Power Cocktail of de Bloody Carrot?

Met een beetje creativiteit zijn de mogelijkheden eindeloos.

 
Deel dit:
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *